ΘΕΑΤΡΟ

“Το Όργιο” του Γιάννη Πετσόπουλου

“Το Όργιο” του Γιάννη Πετσόπουλου
H Θεατρική Ομάδα «Πολυμήχανοι» έχοντας διανύσει μια 10ετή πορεία στα θεατρικά δρώμενα της Αθήνας, παρουσιάζει φέτος “Το Όργιο”, ένα έργο γραμμένο από τον Γιάννη Πετσόπουλο ειδικά για την συμμετοχή της ομάδας στο BACKSTAGE FESTIVAL του θεάτρου BADMINTON.


Το “ Όργιο” είναι έργο αλληγορικό. Δεν έχει ήρωες, δεν έχει χαρακτήρες. Έχει σύμβολα. Σύμβολα που κινούνται από το σκοτάδι στο φως και από το φως στο σκοτάδι. Σαν την πορεία του ανθρώπου.Με κριτική και σατυρική ματιά “Το Όργιο” , ένα έργο όπου κυριαρχούν τα στοιχεία του παιχνιδιού, του χιούμορ και της μουσικής, μας ταξιδεύει από την αθωότητα στην βία, από την ειλικρίνεια στην υποκρισία και από το μεγαλείο στην παρακμή...Το “ Όργιο” είναι η ιστορία μιας γυναίκας. Μίας γυναίκας που είναι σώμα. Ένα σώμα που είναι μάνα, μία μάνα που είναι χώρα. Μία χώρα που λεηλατείται και βιάζεται από την εκάστοτε εξουσία και κάθε μορφή της.


ΤΟ ΕΡΓΟΜια φορά το μήνα, μία γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας, που ζει με τον μουγκό γιό της, τον οποίο εκμεταλλεύεται οικονομικά, διοργανώνει ένα ιδιαίτερο δείπνο. Προσκαλεί στο ερειπωμένο αρχοντικό της τρείς πεινασμένους απατεώνες, , που με κίνητρο το «μοίρασμα» της κατσαρόλας και επί πληρωμή, συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή - παράσταση, που στήνει και διευθύνει η ίδια, αναπολώντας τις ερωτικές εμπειρίες του ένδοξου αλλά και βασανισμένου παρελθόντος της.Αυτή η φαινομενική «fiesta», μετατρέπεται σε επικίνδυνο όργιο εναλλαγής ρόλων και κορυφώνεται σε ένα ανεξέλεγκτο ψυχικό «φαγοπότι», όπου οικοδέσποινα και καλεσμένοι αλληλοσπαράζονται και καταλήγουν.....4Ταυτότητα παράστασης “Το Όργιο”Κείμενο – Σκηνοθεσία : Γιάννης Πετσόπουλος Σκηνικά : Άννα Λάμπρου Σχεδιασμός Φωτισμών : Νίκος Βλασόπουλος Πρωτότυπη Μουσική: Καρλ Κοτζαμάνης Επιμέλεια Κοστουμιών : Νατάσα Γαβαλά, Γιάννης Πετσόπουλος Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Πετσόπουλος Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Παπαδάτου Τεχνικές Φυσικού Θεάτρου: Βούλα Ξύκη Υπεύθυνος παραγωγής: Γιώργος Ντούσης Παίζουν: Αντωνία Βαλλιανάτου Πάρις Φερράρο Σαμψών Φύτρος Ντίνος Ποντικόπουλος Θωμάς ΘάνοςΑπό 8 μέχρι 26 Φεβρουαρίου Από Τετάρτη μέχρι και Κυριακή στις 9.00 μμ Στη σκηνή του Backstage theater Festival Του θεάτρου Badminton


Η ομάδαΗ θεατρική ομάδα «Πολυμήχανοι» δημιουργήθηκε το 1997. Το 2001 με πρωτοβουλία των μελών της και την σύμπραξη φίλων του θεάτρου ιδρύθηκε το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Ευρωπαϊκό Κέντρο Πολιτιστικής Έκφρασης και Δράσης – Πολυμήχανοι» υπό την αιγίδα του οποίου η ομάδα λειτουργεί και παρουσιάζει τις θεατρικές τις προτάσεις – παραγωγές.Ως «Πολυμήχανοι», μηχανευόμαστε πολλούς τρόπους για να εξερευνήσουμε τον κόσμο του θεάτρου πιστεύοντας ότι η συνθήκη της ομαδικής δουλειάς – συνύπαρξης είναι το πιο πρόσφορο έδαφος για να ανθίσει κάθε θεατρική πράξη. Εμπνεόμαστε, πειραματιζόμαστε και υλοποιούμε τα σκηνικά, τα κουστούμια, τη μουσική, τα κείμενα και ότι άλλο απαιτεί κάθε θεατρική δραστηριότητα στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας για ουσιαστική καλλιτεχνική έκφραση και πολιτιστική δράση. Μέχρι σήμερα έχουμε παρουσιάσει τις παραγωγές:1998 – «Ενός μύθου όνειρα», 2000 – «Διόνυσος», 2001 – «Σαν κόκκοι της άμμου», 2002 – «Η παρεξήγηση»,2003 – «Ευρώπη: Ένας μύθος για τον έρωτα και το πεπρωμένο», 2004 – «Η νύχτα των δολοφόνων», 2006 – «Η δολοφονία της αδελφής Τζωρτζ», 2007 – «Η νύχτα των δολοφόνων», (νέα εκδοχή),2008 – «Η Μήδεια στον καθρέφτη», 2010 – «Η εταιρεία συγχωρεί μια στιγμή παραφροσύνης».

8-26/2 (Εκτός Δευτέρας και Τρίτης)
στο Badminton Backstage Theatre Festival

Ώρα Έναρξης: 21.15

Εισιτήρια

Γενική Είσοδος: 15€
Φοιτητικό: 9€ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badmintonκαι σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.


Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021
08 Σεπτεμβρίου 2021
19 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021

Newsletter