ΘΕΑΤΡΟ

Φαύστα του Μπόστ

Φαύστα του Μπόστ

Θέατρο Στοά

Το Θέατρο Στοά γιορτάζει τα σαράντα χρόνια του με μια παράσταση που το έχει στιγματίσει

26 - 29 Απριλίου 2012

 

Το Θέατρο Στοά παρουσιάζει τη “ΦΑΥΣΤΑ” του Μποστ - μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του - σε τέσσερις παραστάσεις στο Θέατρο BADMINDTON στις 26 με 29 Απριλίου 2012, ολοκληρώνοντας πανηγυρικά τον εορτασμό για τα σαράντα χρόνια λειτουργίας του θεάτρου. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1987 και ήταν η αρχή μιας μακράς και επιτυχημένης συνεργασίας ανάμεσα στον Μποστ και τους δημιουργούς της Στοάς.

 

Στον χώρο του BADMINTON με τη λήξη των παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα σαράντα χρόνια του θεάτρου και στον Μποστ.

 

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΥΣΤΑ

«Φέτος, κλείνοντας σαράντα χρόνια λειτουργίας και διανύοντας ήδη την 41η θεατρική μας περίοδο, θα γιορτάσουμε τα γενέθλιά μας, τιμώντας ταυτόχρονα κι έναν σπουδαίο συγγραφέα, με την επανάληψη μιας πολύ παλιάς μας επιτυχίας, τη ‘Φαύστα’ του Μποστ που αποτέλεσε τη βάση για μια πολυετή συνεργασία με πολύ μεγάλες επιτυχίες (Μήδεια, Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Ακούω ήχον κώδωνος). Η επιλογή του συγκεκριμένου συγγραφέα δεν έγινε τυχαία. Υπήρξε από τους πιο αγαπητούς συνεργάτες μας.

Η ‘Φαύστα’ γραμμένη το 1963 και με αρκετές παρουσιάσεις στο ενεργητικό της, ανέβηκε για πρώτη φορά στη Στοά το 1987. Η ιστορία είναι γνωστή: η οικογένεια έχασε την κόρη της που πνίγηκε στη θάλασσα, αλλά στο ψάρεμα ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι που είχε μέσα στην κοιλιά του το μικρό κοριτσάκι. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον γιο τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαμό του και φεύγουν άπραγοι. Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι πρέπει να πλενόμαστε καλά γιατί όποιος δεν πλένεται κινδυνεύει από πολλά.

Ο σουρεαλισμός, ο γνωστός δεκαπεντασύλλαβος, οι ήρωες που μοιάζουν με τα σκίτσα του, αλλά κυρίως η υπόγεια κριτική που κάνει έμμεσα στον Έλληνα μικροαστό, είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το έργο του Μποστ να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα ενός θεάτρου που δεν υπήρξε όμοιο στην Ελλάδα».

 

Info

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Θανάσης Παπαγεωργίου

ΣΚΗΝΙΚΟ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Μποστ

ΜΟΥΣΙΚΗ: Βασίλης Δημητρίου

 

 

Υλοποίηση σκηνικού-κοστουμιών: Λέα Κούση

Βοηθός του σκηνοθέτη: Ζηνοβία Κανελλοπούλου

Χορογραφία γάτου: Εύα Καμινάρη-Κοραλία Τσόγκα

 

ΦΑΥΣΤΑ: Λήδα Πρωτοψάλτη

ΕΛΕΝΗ: Εύα Καμινάρη

ΓΙΑΝΝΗΣ: Θανάσης Παπαγεωργίου

ΡΙΤΣΑΚΙ: Κοραλία Τσόγκα

ΜΑΡΙΑΝΘΗ: Νίκη Χαντζίδου

Κος ΙΑΤΡΟΥ: Παναγιώτης Μέντης

Κα ΙΑΤΡΟΥ: Εύα Καμινάρη

Υιός ΙΑΤΡΟΥ: Βάσω Ορκοπούλου

ΓΑΤΟΣ: Εύα Καμινάρη

 

Διοργάνωση: Θέατρο Στοά

Εισιτήρια: 15 & 20€

 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR , www.viva.gr στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC και τα METROPOLIS.

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021
08 Σεπτεμβρίου 2021
19 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021

Newsletter