ΘΕΑΤΡΟ

Previous Next

Backstage Theater Festival


Backstage Theater Festival

 

Οκτώ ομάδες κάτω από την ίδια ομπρέλα.

Αυτή είναι η ιδέα.

Μία πρόταση για οκτώ διαφορετικές δουλειές, οκτώ διαφορετικές γραφές, για ένα θέατρο, όμως, που μας αρέσει.

Είμαστε λίγοι από τους πολλούς ακόμα που υπάρχουν. Δράσις, Circle, So7, Theaterψιθέα, Βλακlist, Πολυμήχανοι, Nonsense, Splish Splash και ακόμα μία ειδική παράσταση για το τέλος, από όλους μαζί.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Backstage Theater Festival, του Πολυχώρου Badminton, κάνει το πρώτο του βήμα και το κάνουμε μαζί.

Ελπίζουμε αυτό το ταξίδι να κρατήσει για πάντα.

 

 

 

Καλή διασκέδαση,

 

Βασίλης Μυριανθόπουλος

Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

 

 

 

 

27/12 - 15/1

THEATERΨΙΘΕΑ

Ο Θρίαμβος του Έρωτα

του Pierre de Marivaux

 

Ένα ερωτικό παιχνίδι. Με νικητές και ηττημένους. Στο τέλος του παιχνιδιού κάποιοι θα γευτούν το θρίαμβο, έτσι όπως τον ονειρεύτηκαν… και κάποιοι την πανωλεθρία… Ο πανωλεθρίαμβος του έρωτα…

Η παρτίδα, όμως, κάνει το παιχνίδι να αξίζει. Παίζουμε;

Ο Θρίαμβος του Έρωτα είναι η πρώτη δουλειά της ομάδας THEATER-ΨΙΘΕΑ, που ιδρύθηκε από σπουδαστές της σχολής ΕΜΠΡΟΣ-Θέατρο εργαστήριο. Επιχειρεί να δώσει έμφαση στα ειδικά χαρακτηριστικά της γραφής του Marivaux: τις δομές και τις φόρμες του κωμικού διαλόγου, το ρυθμό του κειμένου, τη διαχείριση των παρεξηγήσεων και τις σχέσεις μεταξύ των ηρώων, έτσι ώστε να αποδοθεί τόσο το ιδιοφυές χιούμορ, όσο και ο σύνθετος ψυχικός κόσμος του Marivaux, προσαρμόζοντας τις συνθήκες του έργου στην αναλογία τους στο σήμερα. Σκοπός της ομάδας είναι η καλλιτεχνική δημιουργία, μέσα από την αναζήτηση νέων μορφών θεατρικής έκφρασης και διαφόρων τρόπων πρόσληψης του κωμικού. Η αρχική έρευνα στηρίχτηκε στη διττή φύση του θεάτρου, ως παιχνιδιού, αλλά και ως μιας εξαιρετικά σοβαρής δραστηριότητας.

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Τάσος Δαρδαγάνης

Ναζίκ Αϊδινιάν

Ιωάννα Πιατά

Δήμητρα Μητροπούλου

Ελεάννα Αποστολάκη

Ανδρομάχη Σπανέλλη

Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Χατζηνικολιδάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίσσα Κωτσάκη

Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη

Κίνηση: Μαριάννα Καβαλλιεράτου

Σκηνικά: Λεωνίδας Λιάμπεης,

Λίλλιαν Λυκιαρδοπούλου

Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη

Φωτισμοί: Αργύρης Θέος

 

 

 

17/1 - 5/2

ΒΛΑΚLIST

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

του William Shakespeare

 

Όταν δύο ζευγάρια από ματαιωμένους εραστές, ένα μπουλούκι από αδέξιους ερασιτέχνες ηθοποιούς, ένα ζευγάρι αντιμαχόμενων υπερφυσικών ξωτικών και ένα ερωτικό φίλτρο που πήγε στραβά ενώνονται μέσα σε ένα μαγεμένο φεγγαρόλουστο δάσος, υπό την ξέφρενη ατμόσφαιρα ενός βασιλικού γάμου, το αποτέλεσμα είναι ένα ασύγκριτο μείγμα ευθυμίας και μαγείας.

Από τους δημιουργούς των έργων "The Theatre Case" και "Το νησί", οι βλακlist παρουσιάζουν την καινούρια τους θεατρική παραγωγή. Μια ρομαντική κωμωδία σε πέντε πράξεις με την υπογραφή του William Shakespeare, ένα από τα πιο σημαντικά κλασικά θεατρικά κείμενα της Δυτικής Λογοτεχνίας, που αποδίδεται με μια σύγχρονη, φρέσκια ματιά. Η ομάδα ασχολείται, κατά κύριο λόγο, με ένα θέατρο που έχει στο κέντρο του τον ηθοποιό και κινείται σε ένα λιτό πλαίσιο σκηνικών μέσων (σκηνικά, κοστούμια), χρησιμοποιώντας λύσεις θεατρικές στη ρίζα τους. Δίνει μεγάλη σημασία στο ομαδικό πνεύμα και στηρίζει την ομαδική προσπάθεια προς ένα κοινό όραμα. Η δουλειά της ομάδας βλακlist βασίζεται στην έρευνα, τον αυτοσχεδιασμό και τη συνεργασία, μέσω του παιχνιδιού και των κανόνων που τον διέπουν, καθώς επίσης, και στην ανάγκη του ηθοποιού να απολαμβάνει το κάθε δευτερόλεπτο πάνω στη σκηνή.

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Θάνος Αλεξίου

Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Αλέξανδρος Βαμβούκος

Νάντια Καβουλάκου

Σάββας Κοβλακάς

Κώστας Φυτίλης, κ.α.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Μαργαρίτα Αμαραντίδη

Σκηνοθεσία: Federico Nieto - El' Gazi

Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Τζιοβάρας

 

 

 

7/2 - 26/2

ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ

Το Όργιο

του Enrique Buenaventura

 

Μια φορά το μήνα, μία γυναίκα που ζει με τον μουγκό γιό της, τον οποίο εκμεταλλεύεται οικονομικά, διοργανώνει ένα ιδιαίτερο δείπνο. Προσκαλεί στο ερειπωμένο αρχοντικό της τρεις πεινασμένους λωποδύτες που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή - παράσταση που στήνει και διευθύνει η ίδια, αναπολώντας τις ερωτικές εμπειρίες του ένδοξου, αλλά και βασανισμένου παρελθόντος της. Αυτή η ερωτική «fiesta» μετατρέπεται σε επικίνδυνο όργιο και κορυφώνεται σε ένα ανεξέλεγκτο ψυχικό «φαγοπότι», όπου οικοδέσποινα και καλεσμένοι αλληλοσπαράζονται και καταλήγουν στο φόνο... Εμπνευσμένο από το ομώνυμο έργο του Κολομβιανού συγγραφέα Enrique Buenaventura, το «Όργιο» είναι ένα έργο με έντονα στοιχεία σάτιρας και παιχνιδιού, μια γιορτή επί σκηνής, που μας ταξιδεύει από την αθωότητα στη βία και από το μεγαλείο στην παρακμή.

Από το 2002 και μέχρι σήμερα, η παρουσία της ομάδας «Πολυμήχανοι» στα αθηναϊκά θεατρικά δρώμενα παραμένει συνεχής και συνεπής με τις παραστάσεις: «Η Παρεξήγηση» του Αλμπέρ Καμύ (2002), «Ευρώπη: Ένας μύθος για τον έρωτα και το πεπρωμένο» (2003), «Μουσική βραδιά» (2004), «Η νύχτα των δολοφόνων» του Jose Triana (2004), «Η δολοφονία της αδελφής Τζωρτζ» του Φρανκ Μάρκους (2006), «Η Μήδεια στον καθρέφτη» του Jose Triana (2008) και «Η Εταιρεία συγχωρεί μια στιγμή παραφροσύνης» του Rodolfo Santana (2010).

 

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Αντωνία Βαλλιανάτου

Θωμάς Θάνου

Πάρις Φερράρο

Γιώργος Ντούσης

Βασίλης Χατζηδημητράκης

 

Συντελεστές:

Απόδοση-Διασκευή–Σκηνοθεσία:

Γιάννης Πετσόπουλος

Σκηνικά: Πάρις Φερράρο–Άννα Λάμπρου

Κοστούμια: Πολυμήχανοι

Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Πετσόπουλος

Πρωτότυπη Μουσική: Καρλ Κοτζαμάνης

 

 

 

 

 

28/2 - 18/3

NON SENSE

Έγκλημα στη Negromikele: Το μυστήριο του Μπάντ Μινγκτον

των Ιουλίας Ριζοπούλου & Λάμπρου Παπαγεωργίου

 

Μια μαύρη κωμωδία μυστηρίου, εμπνευσμένη από την κινηματογραφική ταινία “Murder by death” του Neil Simon, που εισάγει τον θεατή σε μια ατμόσφαιρα αστυνομικού θρίλερ, ενώ ταυτόχρονα την αποδομεί μέσα από το ανατρεπτικό της χιούμορ. Ένας εκκεντρικός εκατομμυριούχος καταφέρνει να συγκεντρώσει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο του τους πέντε δημοφιλέστερους ντετέκτιβ της εποχής, προσκαλώντας τους σε ένα δείπνο μετά φόνου. Το καρέ συμπληρώνουν ένας τυφλός μπάτλερ, μια κωφάλαλη μαγείρισσα, ουρλιαχτά, πόρτες που τρίζουν, μυστικά περάσματα και πολλά ευτράπελα… Το σχέδιο έχει ως εξής: στις 9.45 ακριβώς θα σερβιριστεί το δείπνο και τα μεσάνυχτα θα γίνει ένας φόνος. Ο σατανικός και ιδιόρρυθμος οικοδεσπότης προσφέρει ένα εκατομμύριο δολάρια σε όποιον εξιχνιάσει το έγκλημα και μετά εξαφανίζεται! Η ομάδα NON SENSE ξεκίνησε την πορεία της μέσα από την ανάγκη των καλλιτεχνών που την απαρτίζουν να υπάρξουν στο θεατρικό χώρο με τους δικούς τους όρους. Κύριος στόχος το προσωπικό στίγμα, μέσα από ένα κοινό σημείο αναφοράς: τη σατιρική και ανατρεπτική ματιά της ομάδας, με την οποία κοιτάζει την ανθρώπινη ύπαρξη και κατ’ επέκταση την ίδια τη ζωή.

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ελισσαίος Βλάχος

Γιάννης Δρακόπουλος

Σταυρούλα Θωμοπούλου

Αντώνης Ιορδάνου

Λάμπρος Παπαγεωργίου

Iουλία Ριζοπούλου

Μαρία Ροβάκη

Αλκμήνη Σταθάτου

 

Συντελεστές:

Προσαρμογή κειμένου–Σκηνοθεσία:

Ιουλία Ριζοπούλου, Λάμπρος Παπαγεωργίου

Αφήγηση: Γιώργος Πυρπασόπουλος

Σκηνικά: Φοίβος Παντελίδης

Κοστούμια: Μάνος Ανδρέου

Χορογραφίες: Ζωή Χατζηαντωνίου Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παραγωγή: «Ξανθίας» Α.Μ.Κ.Ε.

 

 

 

 

 

20/3 - 8/4

SPLISH SPLASH

The ScarMface!

του Γιάννη Ο.

 

Ν. Υόρκη, 1932. Ποτοαπαγόρευση… Εποχή, όπου το οργανωμένο έγκλημα και η δράση της Μαφίας είναι παγκοσμίως ξακουστά. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της Μαφίας, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της. Η αλαζονεία του και ένα.. σημάδι.. αρκούν να φέρουν την καταστροφή. Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών αρχίζει… Ο Mr. D., ως Δημοσιογράφος και Δικαστής, θα καταφέρει, τελικά, να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα ή μήπως και αυτός είναι ένα από τα μακρύτερα πλοκάμια του;

Ο ηθοποιός και δημιουργός της ομάδας Γιάννης Ο., εμπνευσμένος από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία «Ο Σημαδεμένος» του 1932, παρουσιάζει μια σατιρική παντομιμική παράσταση με πρωτότυπο σενάριο, δίνοντας έμφαση στη σωματική κίνηση, την έκφραση και λιγότερο στο λόγο.

Πρωτότυπα δισδιάστατα σκηνικά φτιαγμένα εξ’ ολοκλήρου στο χέρι, κοστούμια και μουσική εποχής. Μέλος των SPLISH-SPLASH και η αξιαγάπητη γαντόκουκλα Mr. D., όπου στα έμπειρα χέρια του Αλέξη Παπαχατζή έχει αποσπάσει, δικαίως, την αγάπη του κοινού.

 

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Ο.

Βασίλης Ζαϊφίδης

Γιάννης Φιλίππου

Μαργαρίτα Μακαρούνη

Γιώργος Νικολαΐδης

Εύη Κολιούλη

Ελένη Μολλά

Αλέξης Παπαχατζής

 

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία–Σενάριο: Γιάννης Ο.

Σκηνικά–Κοστούμια-Μακιγιάζ: Αντώνης Νομικός

Μουσική επιμέλεια:

Ευγένιος Αρβανιτάκης

Επιμέλεια κίνησης:

Ιωάννα Καμπυλαυκά

Φωτισμοί: Αλέξης Παπαχατζής

 

 

Το Backstage Theater Festival εκτός από τις πολλές καινούριες προτάσεις, τα νέα πρόσωπα και τις 8 συν 1 παραστάσεις του, σας επιφυλάσσει και πολλά πάρτυ. Κάθε τρίτη Κυριακή, μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων της κάθε ομάδας, θα ακολουθεί ένα μεγάλο πάρτυ για τους ηθοποιούς, τους συντελεστές, τους θεατές και τους φίλους του φεστιβάλ. Και όλοι περιμένουμε την παράσταση-έκπληξη του φεστιβάλ.

Μετά το τέλος του Backstage Theater Festival, η ομάδα με τη μεγαλύτερη απήχηση θα επαναλάβει μια σειρά παραστάσεων για όσους δεν κατάφεραν να τη δουν, αλλά άκουσαν πολλά γι' αυτήν...

 

 

Ώρα Έναρξης: 21:15

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15€
Σπουδαστικό: 9€

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021
08 Σεπτεμβρίου 2021
19 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021

Newsletter