ΘΕΑΤΡΟ

Previous Next

Licedei στο θέατρο Badminton

Licedei (Λισεντέι)  
SEMIANYKI 
Όταν οι κλόουν αφήνουν τις μύτες τους σπίτι…
Ο διάσημος βουβός θίασος από την Αγία Πετρούπολη,
στην πιο ανατρεπτική του παράσταση
15, 16 & 17 Απριλίου
Στο Θέατρο Badminton
 
«ΑΠΟ  ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ…»
 
Ας υποθέσουμε ότι έχουμε μια 6μελή οικογένεια η οποία αποτελείται από έναν αλκοολικό πατέρα, μία έγκυο μητέρα και 4 παιδιά!! Το πρώτο παιδί πιστεύει ότι είναι ημίθεος και δημιουργός περίεργων μαθηματικών τύπων, ένας Αϊνστάιν σε πρώιμη φάση, οι δύο κόρες σχεδόν ημίτρελες φροντίζουν τη συλλογή από… κομμένα κεφάλια κούκλας, ενώ το μωρό σέρνει αδιαμαρτύρητα τα σπασμένα παιχνίδια του. Αν σ` αυτή την κατάσταση προσθέσουμε το στοιχείο ότι κανένας δε μιλάει, τότε διαμορφώνονται μπροστά μας 3 πιθανότητες :
Α. Σαπουνόπερα απογευματινής ζώνης, κατά προτίμηση μεξικάνικης παραγωγής.
Β. Ταινία ελληνικής παραγωγής με δραματικά στοιχεία και δόσεις χιούμορ που δεν είναι καθόλου απίθανο να τη δούμε και στα Oscar.
Γ. Το φημισμένο ρώσικο θέατρο κλόουν LICEDEI (Λισεντέι) που δημιουργήθηκε από τον Slava Polumin, περιοδεύει εδώ και 5 χρόνια ανά τον κόσμο και επιτέλους έρχεται και στην Ελλάδα!
Η απάντηση είναι φυσικά η τελευταία!
Το LICEDEI διανύει ήδη το 43ο έτος της ηλικίας του κι έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια κάθε είδους δυσκολίες: Παλαιότερα το Κρεμλίνο μετέτρεπε σε κανονική οδύσσεια τη  χορήγηση ειδικής άδειας εξόδου από την χώρα και στις μέρες μας ο κόσμος ακούγοντας τη λέξη κλόουν έχει αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό του την κόκκινη μύτη και τη μάσκα! Το όνειρο του Polunine, όμως, για μια άλλη διάσταση και απόδοση φανταστικών ρόλων έκανε το γύρο του κόσμου, αγαπήθηκε, βραβεύτηκε και έχει πάρει πια τη μορφή καλλιτεχνικού κινήματος.
 
Στο έργο “Semianyki”, το οποίο αναμένουμε στην Ελλάδα, 6 ηθοποιοί  παρουσιάζουν  μια ξεκαρδιστική , γεμάτη φαντασία συγκίνηση  παράσταση.
Ένα μαγικό και πολύχρωμο καλειδοσκόπιο, με πίνακες  υπερρεαλιστικής ως σουρεαλιστικής ζωγραφικής, με στιγμιότυπα από την καθημερινή  ζωή μιας απλής ρωσικής οικογένειας, και όχι μόνο!
Με το έργο «Semianyki»  οι 6 ηθοποιοί του Licedei τα τελευταία πέντε χρόνια ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο: Γαλλία, Αγγλία, Ταϊτή, Κίνα, Κορέα, Μακάο, Καναδά,  ΗΠΑ, Ιταλία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία, Σκωτία, και Ισπανία προκαλώντας γέλιο και χαρά στο κοινό και αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές!
Μια διαφορετική πρόταση, ένα θέατρο που αποκτάει, όχι τυχαία, κάθε μέρα ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές, μια μορφή τέχνης που αξίζει να παρακολουθήσετε!
Λίγα λόγια για το Θέατρο Licedei:
Πρόκειται για το πρώτο ρώσικο θέατρο  με κλόουν και μίμους
1968: Η δημιουργία στο Λένινγκραντ
Ο  Slava Polunine, θεωρείται ο πατέρας του licedei, και υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη.
Η αρχή έγινε σ` ένα εγκαταλελειμμένο αβαείο, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο προβών, παραστάσεων και δημιουργίας.
Το μικρό καλλιτεχνικό εργαστήριο, με τον ημιεπαγγελματικό εξοπλισμό  έγινε το σπίτι του Polunine και της ομάδας του. Για αρκετά χρόνια αυτός ο χώρος ήταν νυχθημερόν γεμάτος από τους καλλιτέχνες που το στήριζαν με όλες τις δυνάμεις τους.
Το 1995 οι μοναχοί του αβαείου επέστρεψαν και το θέατρο αναζήτησε νέα στέγη.
 
1970-1989: Ο γύρος του κόσμου
Παρά το γεγονός ότι η Σοβιετική ένωση δεν ενθουσιάστηκε με τον καινούριο αυτό τρόπο έκφρασης, οι επίμονες προσπάθειες της θεατρικής ομάδας είχε σαν αποτέλεσμα την χορήγηση ειδικής άδειας εξόδου από την χώρα, προκειμένου να γίνει δυνατή η συμμετοχή του Licedei σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο.  Κολομβία, Κίνα, Γερμανία, Ιταλία, Αγγλία και Χονγκ Κονγκ αποτέλεσαν κάποιες από τις πρώτες στάσεις αυτής της πορείας.
Από τα πρώτα σκετσάκια που παρουσιάστηκαν στο κοινό ήταν το “ASSISSYE REVUE”. Αποτελούσε μια συλλογή από τις καλύτερες στιγμές του θεάτρου και οι κριτικοί το υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό.
Η πρώτη επίσημη παγκόσμια περιοδεία, ονομάστηκε "KATASTROPH" (καταστροφή) και  βασίστηκε αρχικά σε αεροπορικό δυστύχημα, αλλά έπειτα στην έκρηξη του Τσερνομπίλ.
ΟΙ άνθρωποι του licedei συνέχισαν τις ακτιβιστικές τους δράσεις και τις πολιτικές του παραστάσεις μέχρι το 1989, λίγο πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
Ο Polunine και η ομάδα του δημιούργησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 το "MIR ΚΑΡΑΒΑΝΙ» (το Ειρήνικο Καραβάνι), το  οποίο  ταξίδεψε από την Πετρούπολη στην Ιταλία. Εκεί  ενώθηκε με το  Teatro Nucleo από την Ferrara, Ιταλία, όπως και με πολλές άλλες καλλιτεχνικές ομάδες και παρουσίασαν καταπληκτικές ομαδικές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο.
Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η ομάδα διαλύθηκε. Τα μέλη της σκόρπισαν για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους. Ορισμένοι από αυτούς προσχώρησαν στην πολύ γνωστή ομάδα του Cirque du Soleil, ενώ άλλοι  άρχισαν προσωπικές προσπάθειες όπως ο ιδρυτής Slava Polunine, ο οποίος δημιούργησε τη δική του εκπομπή, το «Slava Snow show".
Τα μέλη που αποφάσισαν να παραμείνουν στη Ρωσία επέλεξαν  να δοκιμάσουν  κάτι νέο, και ίδρυσαν  μια  σχολή κλόουν στην καρδιά της Αγίας Πετρούπολης.
Τα βασικά μέλη ήταν έξι και διέθεταν όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζονταν για να δώσουν πνοή σε ένα τόσο πρωτοποριακό είδος θεάτρου. Ζωντάνια, φαντασία, διάθεση, ταλέντο και εργατικότητα ήταν η αρχή του φημισμένου, πια, θεάτρου Licedei που ξεκίνησε από τη Ρωσία για να αγαπηθεί σε όλες τις ηπείρους.

15, 16 & 17 Απριλίου 2011
Θέατρο Badminton
 
Ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 15/4: 21.00
Σάββατο 16/4: 21.00
Κυριακή 17/4: 17.00
 

Τιμές Εισιτηρίων:
 
 
ΚΑΝΟΝΙΚΑ
A Ζώνη VIP: 45€
Β Ζώνη: 35€
Γ Ζώνη: 25€
Δ Ζώνη: 15€
 
ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ-ΠΑΙΔΙΚΑ
 
A Ζώνη VIP: 25€
Β Ζώνη: 20€
Γ Ζώνη: 15€
Δ Ζώνη: 10€
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.
 

Latest News

17 Φεβρουάριος 2020
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

17 Φεβρουάριος 2020
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019
05 Ιούλιος 2019

Newsletter