DENIS RODKIN AND FRIENDS

Κλασικό μπαλέτο στο Ηρώδειο
DENIS RODKIN & FRIENDS
Οι σπουδαιότεροι χορευτές των θεάτρων Μπολσόι, Μαριίνσκι και Λα Σκάλα παρουσιάζουν τις καλύτερες στιγμές από τις αξεπέραστες χορογραφίες των παραστάσεων
ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ, ΖΙΖΕΛ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ κ.α
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ΗΡΩΔΕΙΟ


Μια παράσταση μπαλέτου που έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο έρχεται στο Ηρώδειο. Ένα γκαλά μπαλέτου γεμάτο από τις αξεπέραστες κορυφαίες στιγμές των διάσημων παραστάσεων ΛΙΜΝΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ, ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ, ΖΙΖΕΛ, ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ κ.α.


Πρωταγωνιστής ένας από τους σπουδαιότερους πρίνσιπαλ σολίστ των μπαλέτων Μπολσόι, ο Ντενίς Ρόντκιν πλαισιωμένος από σπουδαίους χορευτές, πρίνσιπαλ σολίστ και πρώτοι σολίστ από τα τρια σπουδαία θέατρα, το Μπολσόι της Μόσχας, το Μαριίνσι της Αγίας Πετρούπολης και Λα Σκάλα του Μιλάνου.
Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή των στιγμών κορύφωσης στις πιο διάσημες παραστάσεις κλασικού μπαλέτου, στιγμές που για τους χορευτές αποτελούν το οξυγόνο τους και για μας τους θεατές ένα δώρο της τέχνης.
Τα πιο διάσημα πα ντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται κάτω από την Ακρόπολη.
Τα πιο διάσημα πα ντε ντε του κλασικού μπαλέτου, ο «χορός για δύο» από την «Λίμνη των Κύκνων» αλλά και από την «Ωραία Κοιμωμένη» ή την «Ζιζέλ» παρουσιάζονται κάτω από την Ακρόπολη από τον Ντενίς Ρόντκιν και 11 μεγάλους χορευτές.
Ο Ντένις Ρόντκιν είναι ο σπουδαιότερος πρώτος χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι σήμερα. Γεννήθηκε στη Μόσχα. Το 2009 αποφοίτησε από την Κρατική Ακαδημία Χορογραφίας της Μόσχας «Γκζελ» και έγινε δεκτός στο Θέατρο Μπολσόι. Το 2013, αποφοίτησε από το εκπαιδευτικό τμήμα της Ακαδημίας Χορογραφίας της Μόσχας. Εκγυμναστής του ήταν ο Νικολάι Τσισκαρίτζε και σήμερα ο Γιούρι Βλαντίμιροφ.
Εξελίχθηκε πολύ γρήγορα σε έναν απίστευτα εκφραστικό χορευτή, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να ενσαρκώσει σπουδαίους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο κλασικό ρεπερτόριο. Χαρακτηριστικοί ρόλοι: Σπάρτακος, Πρίγκιπας Ζήγκφρηντ (Λίμνη των κύκνων), Πρίγκιπας Καρυοθραύστης (Καρυοθραύστης), Ζαν ντε Μπριέν (Ραϊμόντα), Ονιέγκιν (Ευγένιος Ονιέγκιν), Τορεαντόρ (Δον Κιχώτης) κ.ά.
Η εμβληματική σκηνική παρουσία του Ρόντκιν αποτελεί τρανή απόδειξη των ιδιοτήτων του: η υπερχειλίζουσα ενέργειά του, η απαράμιλλη τεχνική του και η εκφραστικότητά του τον έχουν δικαιολογημένα καταστήσει έναν από τους καινούργιους μύθους στο χώρο του κλασικού μπαλέτου.
Στην Αθήνα τον απολαύσαμε ως Πρίγκιπα Καρυοθραύστη τον Δεκέμβριο του 2017 (Μέγαρο Μουσικής) στον «Καρυοθραύστη» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς και τον Οκτώβριο του 2018 (Ηρώδειο) στον «Σπάρτακο» του Γιούρι Γκριγκορόβιτς, στον ομώνυμο ρόλο.
Οι υπόλοιποι χορευτές που θα δούμε στην Αθήνα είναι μερικοί από τους καλύτερους σολίστ των διάσημων μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσι, αλλά και άλλων σπουδαίων μπαλέτων του κόσμου.

Αναμεσά τους:
Denis Rodkin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι
Anna Nikulina (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
Yulia Stepanova (Principal) Πρώτη Χορεύτρια των Μπαλέτων Μπολσόι
Mikhail Lobukhin (Principal) Πρώτος Χορευτής των Μπαλέτων Μπολσόι
Elizaveta Kruteleva (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Denis Zakharov (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Anastasia Goriacheva (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Daria Boshkova (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μπολσόι
Alexei Timofeyev (Soloist) Σολίστ των Μπαλέτων Μαριίνσκι
Nikoleta Manny (Principal) Πρώτη Χορεύτρια του Μπαλέτου Λα Σκάλα
Timofej Andrijashenko (Principal) Πρώτος Χορευτής του Μπαλέτου Λα Σκάλα
Shesterikov Artur (Principal) Πρώτος Χορευτής Εθνικών Μπαλέτων Ολλανδίας
Στο πρόγραμμα της παράστασης θα απολαύσουμε τα διάσημα pas de deux αλλά και άλλα αποσπάσματα από τις παραστάσεις: Λίμνη των Κύκνων, Ωραία Κοιμωμένη, Ζιζέλ, Δον Κιχώτης, Κουρσάρος κ.α.
Κλασικό μπαλέτο στο Ηρώδειο! Μια βραδιά που θα σας μείνει αξέχαστη!
Και αυτή την βραδιά στο Ηρώδειο μένουμε ασφαλείς με 50% πληρότητα, ενώ τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα που θέσπισε η Ελληνική Κυβέρνηση για την πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων σε ανοιχτά θέατρα.


Πληροφορίες
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στις 21.00
DENIS RODKIN & FRIEND
Με κορυφαίους σολίστ των θεάτρων Μπολσοϊ, Μαριίνσκι και Λα Σκάλα
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
ΣΤ ζώνη: 25 ευρώ
Ε ζώνη: 30 ευρώ
Δ ζώνη: 35 ευρώ
Γ ζώνη: 45 ευρώ
Β ζώνη: 55 ευρώ
Α ζώνη: 70 ευρώ
ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ: 85 ευρώ
Φοιτητικά - ΑΜΕΑ: 22 ευρώ (Μόνο με τηλεφωνική κράτηση στο 2117701700)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 211 7701700, www.viva.gr


Αγαπητοί θεατές,
λόγω της πανδημίας του COVID-19, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου έχει μεριμνήσει για την εφαρμογή ειδικών μέτρων, με στόχο την προστασία των θεατών κατά την είσοδο, την έξοδο και την παραμονή τους στους χώρους των φετινών εκδηλώσεων, και την ομαλή διεξαγωγή των μουσικών και θεατρικών παραστάσεών.
Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 - 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού. Μετά την έναρξη της παράστασης, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται σε αργοπορημένους θεατές.
Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική κατά την είσοδο και έξοδο από το θέατρο και καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης.


Dear audiences,
Due to the COVID-19 pandemic, the Athens & Epidaurus Festival has adopted a set of special measures, aiming to protect audiences both upon entering and exiting our venues, and for the entire time they spend in them. These measures are also meant to ensure that all our musical and theatrical performances will run smoothly.
Audiences are strongly advised to arrive in time, namely 1-1,5 hour before the start of the performance, in order to avoid delay and crowding. Audiences arriving after the start of the performance will not be admitted to the venue.

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021
08 Σεπτεμβρίου 2021
19 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021

Newsletter