Previous Next

Ο JOAQUIN GRILO ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κυριακή 17 Οκτωβρίου
(Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.)


Joaquin Grilo: Flamenco Alchemy

Το Flamenco σε όλο του το μεγαλείο!
Times

Ένας από τους καλύτερους χορευτές flamenco της νέας γενιάς!
Observer

Αυτή είναι η Ισπανία του Flamenco που θέλουμε!
El Pais

Για πολλά χρόνια συνεργάτης του Paco de Lucia, ο καταπληκτικός ερμηνευτής του φλαμένκο Joaquin Grilo (Χοακίν Γκρίλο) χορογραφεί και χορεύει σε πρώτη εκτέλεση το έργο του έλληνα συνθέτη Χρίστου Τζιφάκι, Flamenco Alchemy. ,σε ενορχήστρωση του Μιχάλη Τραυλού

Ο κορυφαίος Ισπανός χορευτής του flamenco είναι ήδη γνωστός στο Ελληνικό κοινό από τις εμφανίσεις του στο Ηρώδειο και τον Λυκαβηττό με τον Paco de Lucia.   


Γεννημένος στο Jerez de la Frontera ξεκίνησε τον χορό με τους Fernando Belmonte  και Paco del Rio. Σύντομα έλαβε πρωταγωνιστικό ρόλο στο μπαλέτο “Albarizuela”, εμφανιζόμενος στην Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Μαρόκο, Ισραήλ, Ιαπωνία. Το 1986 εμφανίστηκε στο Queen Elizabeth Hall στο Λονδίνο. Το 1987 κέρδισε το πρώτο βραβείο του τηλεοπτικού διαγωνισμού  “Gente Joven”.


Μετά την νίκη του χόρεψε στο παλάτι της Σεβίλλης για τον βασιλιά της Ισπανίας και την βασίλισσα της Αγγλίας.  Το 1989 κέρδισε το πρώτο βραβείο του εθνικού διαγωνισμού χορού της Ισπανίας στην Κόρδοβα. Το 1992 συνεργάστηκε με τους πέντε κορυφαίους χορευτές της Ισπανίας στο έργο “Zambra” (Joaquin Cortez, Antonio Canales, Cristobal Reyes, Joaquin Ruiz, Adrian Gallia). Έκτοτε συνεργάστηκε τακτικά με τους  Paco de Lucia, Joaquin Cortez, Vicente Amigo. Το 2004 ανέλαβε χορογράφος του Εθνικού Μπαλέτου της Ισπανίας. Το 2006 η παράσταση του “a Solas” ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη παράσταση flamenco της χρονιάς. Με τον Χρίστο Τζιφακι χορογραφεί για πρώτη φορά μουσική μη Ισπανού καλλιτέχνη.

Συμμετέχουν:
Ορχήστρα Εγχόρδων “Intrarti”
Flamenco Aire
Carmen Grilo, Jose Valencia τραγούδι

Τιμές εισιτηρίων: € 25,00 (Φοιτητικά ) - 35,00 - 45,00 - 55,00 - 75,00 (Διακεκριμένη Ζώνη)
Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ (ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο Ομήρου 8 στο Σύνταγμα Δευτέρα με Παρασκεύη 10 το πρωί  με 4 το απόγευμα και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210-7282333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Joaquin Grilo γεννήθηκε στη Jerez de la Frontera, και άρχισε να χορεύει στην Σχολη του  Cristobal El Jerezano.  Ακολούθησε σπουδές, το 1981, με τον Φερνάντο Belmonte στο  Estudio Paco de Danza, όπου έπειτα  ελάβε  μέρος στο Μπαλέτο Albarizuela, όπου και ήταν ο πρώτος χορευτής. Παρέμεινε σε αυτό το μπαλέτο από το 1981 μέχρι το 1988, και κατά το διάστημα αυτό πήρε μέρος σε πολλές περιοδείες στην  Γαλλία, Αγγλία,  Ελβετία, Μαρόκο,  Ισραήλ , Ιαπωνία , Ιταλία, Γερμανία και  Αμερική.

Το 1986, αποφασίζει να λάβει μέρος στο Παν-ισπανικό Διαγωνισμό    Φλαμένκο  στην Κόρδοβα, όπου του απένειμαν  το τιμητικό βραβείο Juana la Macarrona. Την ίδια χρονια , χορεύει στο  Queen Elisabeth Hall του Λονδίνου. Στη συνέχεια προσφέρει κάποιες παραστάσεις στην Ελβετία για  ένα συνέδριο όσον αφορά τον  Γκαρθία Λόρκα από τον συγγραφέα Fina de Calderon. Αυτή  θα είναι μία από τις πρώτες εμφανίσεις του σε 30 παραστάσεις  στην Ευρώπη, όπου ο JOAQUIN GRILO χόρεψε φλαμένκο και κάποια «Zorongos».

Το 1987, ανακηρύχθηκε νικητής στον Διαγωνισμό Χορού Νέων (Gente Joven): Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν  από τους  El Guito, Luisillo, Sara Lezana, Blanca Del Rey, και ο τότε διευθυντής του Εθνικού Μπαλέτου, Jose Antonio. Αφού κέρδισε το βραβείο αυτό, έδωσε παραστάσεις στη Σεβίλλη, στο  Reales Alcazares, μπροστά στην Βασίλισσα και Βασιλιά της  Ισπανίας και της Α. Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ , όπου ήταν η πρώτη της επίσκεψη στην Ισπανία.

Το 1988, κάνει  περιοδεία για ένα μήνα σε μεγάλες πόλεις της   Ιαπωνίας. Την ίδια χρονιά καλείται να εκτελέσει την πέμπτη Μπιενάλε της Σεβίλλης.

Το 1989, παίρνει και πάλι μέρος μέρος στο Εθνικό Διαγωνισμό  Φλαμένκο  στην Κόρδοβα, όπου αυτήν την φορά  κερδίζει και το πρώτο βραβείο, Vicente Escudero.

Το 1990, μετακομίζει  στη Μαδρίτη, όπου κατέχει και  μια θέση ως  Φλαμένκο χορευτής   σολίστ στο Εθνικο Μπαλλετο της Ισπανίας περιοδεύοντας στην Ιταλία, Γαλλία,  Γερμανία,  Αργεντινή,  Ελλάδα και άλλες χώρες. Την ιδια  χρονιά χορεύει  ως σολίστ στην  La Muestra Joven del Flamenco, στη Μέριδα.
Το 1992, παίρνει μέρος σε μια επίδειξη από πέντε χορευτές, με τον Antonio Canales, Cristobal Reyes, Joaquin Cortes, Joaquin Ruiz Και Adrian, στη Μαδρίτη στο Zambra Hall. Παίρνει επισης μέρος στην παράσταση Luna de Sangre στο Villa Theatre στη Μαδρίτη, για δώδεκα ημέρες, σε συνεργασία με τον Luisillo και λίγες εβδομάδες αργότερα εργάζεται για το Lola Flores σωου.

Τον Μάρτιο του 1993, αρχίζει εντατικές πρόβες με τους μεγάλους 5 χορευτές για να δώσουν μια μοναδική παράσταση στο Utrecht της Ολλανδίας στα πλαίσια του ετήσιου Φεστιβάλ. Στο τέλος του 1993, ο Vicente Amigo του ζήτησε να λάβουν μέρος στο σόου De mi Corazon al AIE, σε διάφορα  φεστιβάλ.  Τον Απρίλιο του 1993, χορεύει στη Μαδρίτη για δώδεκα μέρες στο Albeniz Θέατρο, με την Lola Greco και Joaquin Cortes, όπως επίσης και στο  Teresa Careno Θέατρο στο Καράκας.

Από το 1994 συμμετέχει  στις  συναυλίες του Paco de Lucia με την δική του ομάδα και τις  δικές του χορογραφίες.

Το 1996 είναι η πρεμιέρα της παράστασης Apoteosis Flamenca με τη συμμετοχή μεγάλων  καλλιτεχνών του φλαμένκο όπως: Beatriz Martin, Μπελέν Fernandez και Javier Crespo. Αυτή η παράσταση  παρουσιάζεται επίσης στην Τυνησία και κάποια διεθνή φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο με τεράστια επιτυχία.

Το 1997, λαμβάνει το Galardon Al Baile, ένα βραβείο που χορηγείται από το πολύ γνωστό φλαμένκο περιοδικό El Olivo, μέσω των αναγνωστών. Έχει δώσει βραβεία σε πολύ μεγάλους καλλιτέχνες όπως   στον  Paco De Lucia (κιθάρα) και στον  Enrique Morente (τραγουδιστής). Έπειτα έδωσε παράσταση και στο  Medinah Temple με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο με μεγάλη επιτυχία.

Εμφανίζεται στο Festival de Las Minas de La Union (Ισπανία). Συμμετέχει σε νέα σωου  όπως το Samaruco, όπου το παρουσιάζουν σε  Βαρκελώνη, Παρίσι (Theatre des Champs Elisees), Βαλένθια, Μπιλμπάο, κ.α.

Τον Οκτώβριο του 1999, δημιουργεί την πρώτη του Ομάδα με την πρώτη του παράσταση με τίτλο:  Jacara.

Το 2000 παρουσιάζει την παράσταση Jacara σε πολλά  φεστιβάλ και θέατρα στην Ευρώπη όπως : Jerez, Logrono, Βαλένθια, Σεβίλλη, Κόρδοβα, Pau, Granada, Mont de Marsan, Τάμπερε, Corcega, Ravenna Φεστιβάλ, μεταξύ άλλων.

Τον Φεβρουάριο του 2001, παρουσιάζει το De Noche στο Festival de Jerez, όπου το κοινό και κριτικοί τον αποθεώνουν.

Μεταξύ του 2001 και του 2003, παρουσιάζει παραστάσεις του στα σημαντικότερα φεστιβάλ και θέατρα στο Λονδίνο, το Παρίσι, Argeles, Περπινιάν, Cleveland, alburquerque, τη Λιουμπλιάνα, η Linz, Κόρδοβα, Μαδρίτη, Γρανάδα, Sabadell κ.α.

Το 2003, το ισπανικό Εθνικό Μπαλέτο τον καλεί να χορογραφήσει την παράσταση  Tiempo  σε μουσική του συνθέτη Jose Antonio Rodriguez όπου θα παρουσιαστεί στο Palacio de Festivales στην πόλη Σανταντέρ τον Ιανουάριο του 2004.

Το 2006, παρουσίασε το Solas στη Jerez Flamenco Festival.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044,
www.wepromotion.gr
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε

Latest News

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

17 Σεπτέμβριος 2021
17 Σεπτέμβριος 2021
08 Σεπτέμβριος 2021

Newsletter