ΒΙΒΛΙΑ - ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

ΣΟΥΛΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΤΣΙΛΙΜΑΓΚΟΥ

ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης συνεχίζοντας για δέκατο χρόνο το αφιέρωμα σε σπουδαίους ποιητές και πεζογράφους που έζησαν ή έγραψαν για την Νέα Σμύρνη και την ιστορία της, παρουσιάζει τον Μάρτιο του 2009 τρεις ακόμα σημαντικές προσωπικότητες.

Μετά από σπουδαία αφιερώματα σε Γιώργο Σεφέρη, Οδυσσέα Ελύτη, Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, Κωνσταντίνο Καβάφη, Τάσο Λειβαδίτη, Νίκο Καββαδία, Γιάννη Ρίτσο, Κωστή Παλαμά κ.α. στην επέτειο των δέκα χρόνων του συγκεκριμένου αφιερώματος που διοργανώνεται κάθε Μάρτη, παρουσιάζονται ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Καψής και η Σούλα Ευσταθιάδου Τσιλιμάγκου. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην Εστία Νέας Σμύρνης με ελεύθερη είσοδο.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ

– Μουσουλμάνος είμαι μπρε, μα την Παναγία...


Την Τετάρτη 4 Μαρτίου στις 19.30 διοργανώνεται μια βραδιά προς τιμήν του Γιάννη Καψή. Θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του «Όταν οι άγγελοι πεθαίνουν στην Σμύρνη», από τον τ. Υπουργό Γιώργο Ανωμερίτη και από τον ίδιο τον συγγραφέα, ενώ οι ηθοποιοί Γιάννης Βούρος και Κοραλία Καράντη θα διαβάσουν αποσπάσματα από το βιβλίο και η Μαριώ τραγουδάει παραδοσιακά και αστικά τραγούδια της Σμύρνης με την συνοδεία ορχήστρας που αποτελείται από τους μουσικούς:

Δημήτρης Λίβανος, λάφτα

Jammy Smith, βιολί
Αντώνης Κουτουλιέρης, λαούτοΜΙΚΗΣ ΘΕΩΔΩΡΑΚΗΣ

- ...να μαγευτώ και να μεθύσω, τις σιωπηλές ακούγωντας φωνές των ουρανών... Σιάο 1941.


Την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 19.30 διοργανώνεται μια βραδιά προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη. Ομιλητές θα είναι ο Λεωνίδας Κύρκος, ο Νότης Μαυρουδής, ο Γιώργος Μονεμβασίτης και η Μάρω Θεοδωράκη, οι ηθοποιοί Γιάννης Βόγλης και Καριοφυλιά Καραμπέτη θα διαβάσουν ποιήματα και κείμενα του συνθέτη, ενώ ο Μανώλης Μητσιάς θα τραγουδήσει έργα του Μίκη θεοδωράκη με σολίστ τον Χρίστο Κωνσταντίνου μπουζούκι και τον Δημήτρη Παπαγγελίδη στην κιθάρα. Θα προβληθεί και οπτικοακουστικό υλικό από την ζωή του.ΣΟΥΛΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΤΣΙΛΙΜΑΓΚΟΥ

– Καλά έλεγε η γιαγιά η Κλειώ, «εφτάψυχη η ράτσα μας», πως τα περάσαμε όλα αυτά;


Τέλος, την Τρίτη 17 Μαρτίου στις 19.30 διοργανώνεται μια βραδιά προς τιμήν της Σούλας Ευσταθιάδου Τσιλιμάγκου. Για την συγγραφέα και το έργο της μιλούν ο ιστορικός του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Μιχάλης Βαρλάς και ο συγγραφέας Δημήτρης Αθανασιάδης. Οι ηθοποιοί Εύα Κοταμανίδου και Στράτος Τζώρτζογλου διαβάζουν κείμενα της, ενώ θα τραγουδήσουν η Αναστασία Μουτσάτσου και η Ελένη Πέτα με σολίστ στην κιθάρα τον Παναγιώτη Μάργαρη. Συμμετέχουν επίσης η Τζίνα Φωτεινοπούλου και η παιδική χορωδία «Ευμέλεια». Θα προβληθεί και οπτικό υλικό.ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, Κ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 1, ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 210-9310408

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021
08 Σεπτεμβρίου 2021
19 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020
10 Αυγούστου 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Us

we... are here!
Η WE Promotion είναι ομάδα. Είμαστε "Εμείς". Γιατί μόνο έτσι η επικοινωνία γίνεται ουσιαστική σε όλες τις μορφές της.

we... take it further!
Η εμπειρία, η φαντασία και η δημιουργικότητα της WE συνθέτουν τα πιο πλήρη και αποδοτικά προγράμματα διαφήμισης. Xορηγίες επικοινωνίας, δημόσιες σχέσεις, media shop και πρωτότυπες ιδέες προώθησης, σε ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα που κάνουν τη διαφορά.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  Βασ. Σοφίας 104,
Αμπελόκηποι

Τ.Κ. 115 21

 

Latest News

28 Ιανουαρίου 2023
17 Σεπτεμβρίου 2021
17 Σεπτεμβρίου 2021

Newsletter